De Moare Tripel

Een tripel kon natuurlijk niet in ons aanbod ontbreken. Voor de ontwikkeling gingen we opnieuw rond de tafel zitten met brouwer Nino van brouwerij De Ranke. We gebruikten het recept van onze Bloende Moare als basis, maar hebben wat gespeeld met mout en hop. Beide bieren kunnen dus beschouwd worden als zussen met hetzelfde DNA, weliswaar elk met hun eigen karakter.

We kozen voor drie moutsoorten. Het overgrote deel bestaat uit gerstemout, maar we voegden er wat roggemout en tarwemout aan toe. De rogge zorgt voor een fluwelen toets, terwijl de tarwe haar graantje bijdraagt voor een stabiele schuimkraag.

We kozen ook voor drie hoppes: net zoals de Bloende Moare kozen we voor Target als bitterhop en Brewers Gold als aromahop. We voegden er nog een extra aromahop aan toe: Hallertau Mittelfrüh, een hopsoort die bekend staat om haar fijn aroma en lichte kruidigheid. De Moare Tripel en de Bloende Moare zijn even bitter (IBU 32), maar het hoger alcoholgehalte van de tripel zorgt voor een meer gecamoufleerde bitterheid.