De Ranke

Brouwerij De Ranke is het levenswerk van Westvlamingen Nino Bacelle en Guido Devos, twee eigenzinnige brouwers die begin jaren ’90 een eigen brouwerij zijn begonnen omdat ze teleurgesteld waren in het toenmalige aanbod op de Belgische markt. Nu, 30 jaar later, is De Ranke een bloeiende KMO met een tiental werknemers en export naar een twintigtal landen.

De Ranke onderscheidt zich door het gebruik van hoppebellen in plaats van hoppepellets of hopextract. Er werd van begin af aan ook consequent voor gekozen om enkel met Belgische hop te brouwen. Door deze keuzes heeft de Ranke in de loop der jaren een stevige reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Bieren als Guldenberg en XX Bitter behoren tot de ‘klassiekers’ binnen de Belgische bierwereld.

Een bezoek aan de brouwerij is zeker een aanrader. De taproom is elk weekend geopend, op vrijdag van 16:30 tot 21:00, op zaterdag van 14:00 tot 20:00. Op zaterdag worden er ook rondleidingen gegeven (14u30: Nederlands, 15u30: Francais, 16u30: English).